Chicken enchiladas reteta

Category: Retete Comments: No comments

chicken enchiladas

Chicken enchiladas…mmm…o reteta perfecta pentru zilele de toamna. Pentru ca nu am mai scris de mult timp si pentru ca ador mancarurile usor picante, revin pe blog cu o reteta pe care o pregatesc cu drag de fiecare data: chicken enchiladas sau pui enchilada. E o reteta proprie, testata in bucataria mea – nu stiu daca e reteta standard :p. Gustul este minunat, se prepara usor si repede si in general e pe placul celor care o degusta.

Ingrediente chicken enchiladas:

  • 8 foi tortillas
  • 1 ceapa mare taiata marunt
  • 1 morcov razalit
  • un ardei iute
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 1 conserva pasta rosii
  • 1 cutie piept pui: 700-800 gr
  • 200 gr cascaval

Mod de preparare chicken enchiladas:

Sos: calim ceapa pana devine sticloasa, adaugam morcovul razalit,  usturoiul si ardeiul iute. Dupa ce se calesc se pun rosiile taiate cubulete, se amesteca usor. Se pune pasta de rosii si o cana de apa si se lasa la fiert. Se adauga sare si piper. Se fierbe ~15,20 min.

Puiul: il prajim usor in unt pana are o culoare rosiatica, il scoatem pe o farfurie cu servetel pentru a se absorbi untul. Punem puiul peste sos si mai fierbem 15 minute. La final adaugam in sos 2 linguri de cascaval razalit.

Cand sosul e gata punem cate 2 linguri de sos pe o foaie de tortillas, o rulam si o asezam intr-o tava. Eu am 4 tavi de la Tognana (cele ovale) si trebuie sa tai ruloul in 2 bucati. Peste rulouri mai puneti putin sos si mult cascaval razalit.chicken enchiladas

Tips & tricks: incercati sa umpleti foile de tortillas cu sos cu consistenta mai groasa sa va ramana sos pentru a acoperi foile de tortillas in tava.

Ati incercat aceasta reteta? Cum vi se pare? Ce sugestii aveti?

Mult spor in bucatarie.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>