Baclava

Category: Retete Comments: No comments

Baclava

Buna dragile mele :). Astazi vreau sa impartasesc cu voi o reteta de baclava foarte simpla.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 pachet foi de placinta
150 g margarina / 150 g unt
250 g miez de nuca
1 lingurita scorţisoara
200 g miere
300 ml apă
200 g zahar
1 lingurita esenţa de vanilie
1 lingurita esenţa rom

Eu nu am folosit intregul pachet de foi de placinta pentru a obtine o baclava cu mai putine calorii.

Mod de preparare baclava:

Punem foaie de copt în tava de la aragaz, apoi aşezăm pe rând foile de plăcintă pe care le vom unge separat cu unt topit.
După ce am aşezat 10 foi de placinta întindem un strat de nuci măcinate sau tocate cu cuţitul amestecate cu puţin zahăr, scorţişoară si putin unt topit(50 gr). Dupa care punem inca 5 foi de placinta unse cu unt peste care mai punem un strat de nuci. Dupa cel de al doilea strat de nuci, mai punem inca 5 foi de placinta unse cu unt.

După ce am aşezat toate foile, luăm un cuţit, îl înmuiem în unt topit sau ulei şi tăiem plăcinta în formă de romburi iar la final turnăm între baclavale câteva linguri de unt topit.

baclava

Dăm tava la cuptor şi când începe să se rumenească şi turnăm deasupra baclavalei siropul făcut din apă, zahăr şi coajă/zeamă de lămâie sau portocală. Atenţie, siropul trebuie lăsat să fiarbă bine. Se recomandă ca siropul să fie rece dacă îl turnăm imediat după ce am scos plăcinta din cuptor, fie lăsăm baclavaua să se răcească şi turnăm deasupra sirop fierbinte. Astfel foile îşi vor păstra consistenţa potrivită fără să se cruzească ori să se înmoaie excesiv. In mod normal ar trebui sa asteptati 24 de ore inainte de a consuma baclavaua, pentru ca se inmoaie de la sirop. Eu prefer sa consum chiar si dupa preparare.

baclava Baclava

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>